Igår och idag har jag fixat ihop en sån här söt liten italiensk smörgåstårta. God som bara den. Egentligen är den ett provbak inför att kanske användas på lillans kalas i mars.


Ingredienser
1 tårta, ca 10 portioner
150 g gorgonzola
10-15 soltorkade tomater i olja
1 dl svarta oliver utan kärnor
2 dl lätt crème fraiche
1 burk Kesella
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl grovhackad basilika
1 dl grovhackad rucolasallad
9 landgångsbröd eller formfranska (billigar) UTAN kanter!

Garnering
Mjukost, majonäs eller Kesella
rucolasallad
körsbärstomater
svarta oliver
parmaskinka
tunt skivad salami
Purjolök eller rödlök


Blanda Kesella, crème fraiche, ost, hackad tomat, hackade oliver, vitlök, basilika och rucolasallad.

Lägg ut bröden i den form du vill ha tårtan, fyrkantig (3 skivor landgångsbröd) eller rund (22cm diam). Vill du ha en rund tårta kan den med fördel göras i en springform (löstagbar kant). Lägg på 1/3 fyllning.

Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning.

Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.

Kantskär tårtan för finare resultat (fyrkantig) och smeta mjukosten runtom. Lägg tårtan på en fint fat och garnera den med tomater, ruccola, oliver, lök, parmaskinka, salami eller vad du själv tycker passar!

0 Comments:

Post a Comment





Copyright GeckoandFly and Blogcrowds and Pauline and Blixman