Har även hunnit med att göra en tårta/kaka som ska vara efterrätt imorgon. Kvar i formen får den vara till imorgon då den ska fraktas en bit innan vi ska äta den! Receptet kommer nedan.



250 gram mörk choklad
2,75 dl smör
3,5 dl Florsocker
4 äggulor
2 dl vetemjöl
4 äggvitor
en nypa salt
ev några bitar aftereight

Sätt ugnen på 175 grader



1) Bryt chokladen i bitar,smält i vattenbad över kastrull. Smält smöret i micro el kastrull.

2) Rör ihop smält choklad, smör och florsocker i en vid bunke, tills smeten svalnat.

3) Rör ner äggulorna 1 i taget och sikta därefter i mjölet under försiktig omrörning.

4) vispa äggvitorna till hårt skum, och vänd sedan ner dem i smeten.

5) Häll smeten i en smord form, ca 20cm i diameter, toppa med Aftereight bitar.

6) Grädda 175 grader i 18-20 minuter i mitten av ugnen.

Låt svalna och ställ i kylskåp över natten, servera med vispad grädde och physilisbär, kaffe o Bailys!!

0 Comments:

Post a Comment





Copyright GeckoandFly and Blogcrowds and Pauline and Blixman